Arkitekturen vi ser omkring oss idag upplevs ofta genom bilder. Vi kan alla känna igen ikoniska byggnader även om vi aldrig har besökt dem personligen, tack vare de foton vi har sett. Därför är det av största vikt att ha högkvalitativa bilder av de arkitektoniska projekt som skapas.
Att växa upp i ett hem präglat av faderns passion för arkitektur sätter sina spår. Bekantskapskretsen bestod av många kollegor och vänner som under otaliga middagar<br>och kalas högljutt samtalade om Gaudis Barcelona, Haussmanns Paris och Sverige före och efter den epokgörande Stockholmsutställningen. Modernism i alla dess former och<br>huskroppars former och egenskaper blev min barndom. När jag sedan började resa och själv fick uppleva alla dessa fantastiska byggnader och stadsrum kändes det som att vara hemma.
Äpplet föll inte långt från trädet och även jag utbildade mig på Arkitektlinjen på KTH i Stockholm.<br>Presentationsteknik och bild blev ett stort intresse och mycket tid spenderades i datasalen. Det var ofta en mer stimulerande utmaning att få till ett realistiskt trägolv i<br>3D-programmen än att fundera på var köldbryggorna hamnar i en yttervägg. Det senare är inte ointressant, men animationsprogrammens möjligheter intresserade mer.<br>Intresset för fotografi har alltid funnits där. Att skapa bilder genom ljussättning, olika slutartider och bländare och sedan i ett mörkrum få se bilden växa fram på papperet var magi. Idag är processerna ersatta av de digitala verktygens oändliga möjligheter.
Under studietiden på KTH blev jag och några studiekamrater engagerade i de egna företagen Impasto och Jagular, företag som hjälpte arkitekter och företag i byggbranschen att med datorns hjälp illustrera planerade byggnader och byggnadsmiljöer. År 2000 var jag med och startade visualiseringsgruppen på Sweco Architects och 2008 började jag på White Arkitekter i deras visualiseringsgrupp White view.
Under en workshop i arkitekturfoto i Barcelona var vi en grupp som fotade byggnader hela dagen för att på morgonen efter få kritik och goda råd av Åke E:son Lindman. Vid denna och en efterföljande workshop öppnades de enorma möjligheter som finns kring arkitekturfotografering. Att få ge liv åt en byggnad och dess miljö på ett sätt som faktiskt gör den rättvisa är ovärderligt för arkitekter, byggare, fastighetsägare och inte minst för dem som ska nyttja byggnaden.<br>Intresset och verksamheten har växt och mina bilder har blivit publicerade i Tidskriften Arkitektur, Arkitekten, Rum, Archdaily, MIA, Resumé, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, Byggindustrin, Fastighetstidningen, Wood Magazine, Östgöta-<br>Correspondenten med flera. Jag har också medverkat med mer än 50 bilder i boken ”BoStad” av Mats Egelius, ett antal bilder i boken Make Sense och även ett flertal bilder i Whiteboken, drygt ett 30-tal bilder i boken “Best highrises 2020/21”.